Avui, que ja tocava, us porto el primer recull d’enllaços de l’any. Aquest cop dedicat als més fashion o a tots els que ens agradi saber que anem pel món amb unes pintes decents :-)

1. Polyvore

Es tracta d’una comunitat de moda molt interessant. La funcionalitat principal és la possibilitat de crear i compartir “sets” que són collages de prendes i retalls de revistes, imatges de models, etc… que transmeten un look o estil determinat. L’eina és molt fàcil d’utilitzar i pots cercar en una gran base de dades amb imatges de moltes de les principals marques. Un altre servei interessant que tenen és un “consultori” d’estil on pots fer preguntes (com combino aquestes botes noves?) i els altres usuaris poden respondre. Es pot navegar en castellà tot i que la majoria de contingut està en anglès.

2. Lookbook.nu

Una altra comunitat, de les més actives, però aquest cop, els usuaris el que comparteixen són looks reals, amb fotografies de com s’han vestit un dia determinat i detallant de quina marca són cada una de les prendes i accessoris. Els visitants i altres usuaris poden votar els que més els agraden i els que tenen més punts formen un ranking. Els usuaris són molt internacionals, molts americans i molts dels països asiàtics.

3. Fashism.com

Amb aquest nom tan original (i amb un punt de mal gust en la meva opinió), podem trobar un servei per resoldre dubtes estilístics gràcies a la comunitat. El sistema és senzill, pujem una foto, fem una pregunta “Funciona/us agrada?” o “Preferiu A o B?” i els altres usuaris voten i responen.

4. The Sartorialist

El sr. Sartorialist és Scott Schuman, un fotògraf de Nova York i aquest és el seu blog on recull les fotos que fa de “l’estil del carrer”. La veritat és que el que fa té mèrit perquè si tothom anés tan perfectament combinat i elegant com els que surten a les seves fotos, anar pel carrer seria una experiència força diferent. Fa fotos per tot el món i sovint passa per Milà, París i altres ciutats europees. Si us agrada aquest estil de blogs, un altre molt recomanable i un punt més “modern” en els estilismes és Face Hunter

5. Boutiques.com

Aquest servei és fantàstic i no us sorprendrà saber que darrera hi ha la gent de Google. Es tracta d’una web per a trobar moda (i comprar-la…) que ens presenta les prendes en forma de “boutiques”. Les “boutiques” són sel·leccions de productes en base a l’estil d’un dissenyador, marca o famós (totes les estrelles de hollywood en tenen una). Si us agrada l’estil d’algú, podeu seguir les seves “boutiques” i rebre informació quan surtin noves col·leccions o peces que us poden interessar. També us podeu crear la vostra pròpia “boutique” responent a un test visual sobre quin estil us agrada. La premisa és que Google va aprenent sobre tu i cada vegada les recomanacions seran més encertades. Realment els de Google ho saben tot sobre nosaltres!

6. Chicisimo

Una altra web on compartir looks reals, aquest cop també disponible en castellà. Permet registrar-se utilitzant Facebook o Twitter i compartir els nostres estilismes i votar els dels altres usuaris. La majoria de membres de la comunitat són europeus i hi ha molts espanyols i catalans (i per tant les marques i tendències que porten en són més properes que en les altres comunitats).  Com a curiositat, han elaborat un informe de les marques que més es porten al carrer i les tendències que s’han detectat basant-se en les dades dels seus usuaris. Es veu que el vermell és tendència! 😉

7. Shmotter

Aquesta és una altra comunitat que tira més cap a “xarxa social” amb moltes funcionalitats: crear looks o conjunts, pujar vídeos, escriure blogs… Una de les més interessants i diferents és el que anomenen “look book” i que és un recull de tendències que elaboren els usuaris de manera col·laborativa (en base al que han portat artistes i models) i que es poden votar i comentar.

8. Comunitat Fashionísima

Es tracta d’una comunitat creada al voltant d’un blog referent español en la categoría moda, Fashionísima. És una comunitat clàssica on els usuaris poden formar part de grups, participar en fórums, enviar-se missatges, etc. i tot en espanyol. És una comunitat molt activa.

9. Coutourious

Una altra eina que ens permet fer d’estilistes virtuals, combinant prendes i accessoris per crear conjunts. En aquest cas, l’eina es basa en una mena de versió 2.0 de les clàssiques nines de paper que vestíem amb roba retallada, però més modern, estilitzat i “virtual”.

10. Garmz

Per acabar una web per als que vulguin anar més enllà i potser arribar a posar a la venda creacions pròpies. Aquesta eina permet a qualsevol usuari enviar esboços d’idees de peces de roba. Les més votades i que més agraden, passen a ser produïdes, comercialitzades i distribuïdes per Garmz. Evidentment això també significa que hi podem trobar una botiga plena de dissenys molt únics i exclusius a aquesta web, creats pels seus usuaris.

 

Altres articles que us poden interessar: