Bon divendres! Una setmaneta curta, 4 dies de feina i ja hi tornem a ser, cap de setmana…

Aquesta setmana hem llegit…

…un article que ens dedica en Lluís Dubreuil, un expert en sistemes 3D, al seu blog en català 3Dubreuil i on ens presenta novetats per treure més profit a l’iPhone, us recomano: 3 sistemes de tecnologia 3D per a iPhone

.

…la historia “humana” de la setmana ens arriba des d’Anglaterra, on l’Alice, una adolescent de 15 amb cancer terminal va començar un blog amb la intenció de recollir la llista d’experiències que vol viure en el temps que li queda. Un dels seus objectius era ser trending topic a Twitter i, gràcies al poder de la xarxa ho ha aconseguit. Una història agredolça però que ens recorda el valor que té estar tots connectats: gràcies al ressó que ha aconseguit s’han dirigit més de 10.000 lliures de donacions dels interessats a la recerca contra el càncer i ha generat difusió sobre la possibilitat de fer-se donant de mèdul·la (un altre dels seus objectius és que tothom es registri com a donant). A casa nostra, per si a algú li interessa, es pot fer aquí.

.

…a Google han creat una iniciativa anomenada “A Google a Day”, on ens proposen cada dia un enigma al qual podem cercar la resposta a través de (com no) Google. Un exemple: Quina és la fòrmula mol·lecular d’un ingredient de la dinamita que està fet amb l’oli d’una llegum que sovint es confón amb un fruit sec???? :-O Cada dia podem dedicar una estona a resoldre l’enigma i, per a que altres webs que publiquin la resposta no ens facin “spoiler”, podem cercar des d’aquest cercador “especial” que filtra els xivatassos.

…seguim parlant de ciència, gràcies a en Xavier, un lector que escriu al blog multi-temàtic “Des de la mediterrània” i que ha recopilat en un únic article 100 comptes de Twitter de ciència indispensables. Imprescindible!

.

…ja sé que realment Nintendo (i sobretot en Super Mario) és més aviat 1.0 que 2.0 però no em puc estar de compartir aquestes bambes que surten a la venda aquest estiu. I ja són el segon model que fa Converse en col·laboració amb l’empresa de videojocs japonesa:

.

…en temes més seriosos, llegim que a Islàndia (el país aquell dels volcans i de la Björk) han decidit emprendre una reforma de la seva Constitució amb la participació dels ciutadans, fent-ho possible a través de canals 2.0 com Facebook, Twitter, YouTube i Flickr. Dos terços de la població utilitza aquesta xarxa social. Una iniciativa interessant.

… el vídeo de la setmana és d’aquells que és impossible no somriure en veure’l. Angry Birds, en la vida real, i a Barcelona. No hase falta desir nada más.

 

Bon cap de setmana!

 

Més articles interessants: