Ja ha començat el cap de setmana i, co que no fa molt bon dia avui (per ara…) és un moment perfecte de fer un repàs a les curiositats i novetats que hem trobat aquesta setmana al món 2.0. A banda que Google + ja és obert a tothom (i ja no tenim excusa per no fer-ne un article) i que Facebook ha fet un canvi radical dels seus perfils (un canvi que em sembla molt interessant i al que dedicarem una entrada ben aviat), aquesta setmana hem llegit:

.

…que un blog sobre fotografia ha calculat que avui en dia, cada 2 minuts fem tantes fotos com les que va fer l’humanitat sencera al segle XIX. D’aquells balls de xifres que fan rodar el cap! I on són aquestes fotos? Pel que sembla segons aquest gràfic, la majoria, a Facebook (un 20% de les fotos que es fan cada any acaben allà segons aquests càlculs):

.

…que un estudi entre nens de primària d’una empresa anglesa de seguretat conclueix que a la Gran Bretanya, 1 de cada 10 nens menors de 10 anys tenen un iPhone, 1 de cada 20 el seu propi iPad i 1 de cada 10 un compte en una xarxa social (malgrat que algunes són teòricament per a majors de 13 anys). L’estudi també diu que el 22% de les famílies discuteixen sovint amb els fills pel seu ús excessiu d’Internet, no m’extranya. Vistes aquestes xifres, estic plantejant-me fer una versió infantil de Betes i Clicks, “Betes i Kids”? :-O

.

…si ja no teniu 10 anys però els papes no s’han estirat amb els iparatus, ara ja no tenen excusa: hem trobat un altre estudi d’una universitat que ha demostrat que els seus estudiants amb aiPads tenen millors resultats acadèmics que els seus companys. A l’article hem trobat aquest vídeo d’Apple que celebra l’aniversari de l’iPad amb un recull de persones arreu del món i en mi situacions utilitzant-lo, per oci, per feina, en educació, en salut… la veritat és que el vídeo està molt ben fet:

.

…seguint amb els iPads, aquesta empresa americana ha desenvolupat un prototip de producte que és un pinzell per a iPad, amb forma de pinzell “real” per al creixent nombre d’artistes que utilitza les seves tablets com a mitjà d’expressió. El projecte és a Kickstarter per aconseguir finançament (ja han arribat a l’objectiu) i hi podeu contribuir, “comprant” els primers pinzells que es comercialitzaran.

.

…de Google creiem que ja no ens podia sorprendre res però ens hem quedat de pedra amb aquesta sala de “descans” que tenen per fer la migdiada a Google Suïssa a Zurich :-O

.

…potser com jo us vau adonar que el dimecres el València en jugar davant del Barça portava a la samarreta el que semblava un usuari de Twitter. Així era, en comptes del patrocinador (que no en tenen) hi van promocionar el seu compte oficial @ValenciaCF. Durant el partit van aconseguir 4.000 nous seguidors.

.

…per als que us interessen els temes d’emprenedoria online i teniu una mica de temps, us deixo aquest vídeo d’una conferència amb Joe Gebbia, fundador del portal de reserves turístiques entre particulars Airbnb, un dels negocis online més prometedors dels darrers mesos, sobre la història de com i perquè van fundar l’empresa:

[vimeo http://vimeo.com/23275754]

.

…el producte friki de la setmana són aquestes bambes oficials d’Angry Birds (es veu que algú a Xina ha llicenciat la marca):

.

…el punt d’humor ens el porta el dibuixant català d’El Tentacle (que si no ho feu ja us recomano que seguiu, val molt la pena!). Com ha canviat això de que e convidin amb facebook:

.

…i per acabar, el vídeo de la setmana: la imitació que va fer un comediant de Mark Zuckerberg a la darrera conferència de facebook, on va presentar tot de funcionalitats falses. Ho he trobat genial :-)

Bon cap de setmana!