Bon dia! Aquesta setmana ha passat molt lentament, no trobeu? Per sort, les novetats, curiositats i directament notícies frikis han seguit passant al ritme habitual a la xarxa. Aquí us en deixo algunes:

Aquesta setmana hem llegit que…

la policia va detenir un tuitaire a Marbella per haver amenaçat de mort l’humorista Eva Hache en diversos tweets. Malgrat que la gent sonada i que fa bestieses així no és res de nou, el fet que ho fes piulant i que fos també a través de Twitter que l’Eva ho va denunciar (als comptes @policia i @guardiacivil062) ha fet que fos notícia en diversos mitjans.

.

…l’empresa Citroën va portar a terme una campanya ahir a Holanda en que un cotxe (el DS5, un nou llançament) era guiat a través del país mitjançant els tweets que els usuaris enviaven amb el hashtag #ds5race. L’esdeveniment es podia seguir en directe a la seva pàgina a Facebook (sobretot si parleu holandès). Sembla increïble però el cotxe no va tenir cap accident i va fer una ruta força coherent:

.

…la curiositat més inútil de la setmana és aquesta web, ExtendNY que agafa el sistema de carrers de Manhattan (avingudes numerades que es creuen amb carrers numerats) i l’extén a tot el mapa del món, per a que sàpiguem on quedem en relació a “la gran poma”. A Girona estem a l’encreuament entre l’avinguda 16.944 i el carrer 62.234. Crec que d’aquí al Metropolitan són 2o minuts a peu, no val la pena que agafem un taxi…

.

…l’empresa Virgin va realitzar una marató a Facebook, la “Virgin Social Marathon”, en què durant 26 hores diversos membres de l’empresa interactuaven amb fans, es regalaven premis, i oferien una app que et permetia recordar quins van ser els teus “primers cops” a la xarxa social compartits amb un amic: la vostra primera foto, el vostre primer esdeveniment, el primer “m’agrada” en què vau coincidir… Ai quins temps quan erem verges de Facebook…

.

…hem topat amb un documental de 10 minuts fascinant sobre la faceta física de les xarxes que utilitzem cada dia, la infrastructura oculta d’Internet. Hi podreu veure per dins un edifici que conté un dels nodes més importants dels Estats Units. Força espectacular… aquí el podeu veure:

[vimeo http://vimeo.com/30642376]

.

…la revista Forbes en la seva darrera edició inclou perfils d’alguns dels emprenedors emergents més interessants. Entre ells hi hem trobat un article en profunditat sobre Dropbox (una gran aplicació web sobre la que ja hem parlat) que explica com han arribat a tenir 70 treballadors, facturar unes quantitats de diners importants i la història de com Apple (el mateix Steve Jobs en persona!) va voler comprar-los i van declinar l’oferta. També hi ha una petita entrevista en vídeo, on podeu veure les seves oficines. Si, són les típiques oficines de startup americana on sembla que s’ho passen molt bé:

.

el diari britànic The Guardian ha creat un robotet de twitter (un “twitterbot”) al que podem escriure tweets demanant informació sobre un tema, per exemple “quines són els darreres notícies sobre Grècia?” (en anglès, obviously) i ens respon amb enllaços a notícies publicades al diari. Si li envies un tweet a @GuardianTagBot sense text, et respon amb els darreres titulars. Interessant, a veure si algun diari català pren nota.

.

…una fantàstica visualització dels tweets que es fan arreu del món per idioma. A l’estat espanyol es veuen clarament les principals ciutats i vies de comunicació. Veieu el català en verd? Més informació a Microsiervos i Fedea blogs.

.

…i per acabar aquesta setmana, una promoció de Skype que et permet felicitar els teus amics a Facebook pels seus aniversaris d’una manera més original, a través d’un nou servei de chat de vídeo en grup. Uns quants artistes com Imogen Heap, The Parlotones, Bowling For Soup, Charlie Simpson, Scarlet Grey, Body Language, Kill The Young, CSS, i Ash han gravat vídeos fent servir el vídeo chat. Amb aquesta app pots gravar-te a tu mateix cantant amb aquests artistes i fer un vídeo per al teu amic. A banda de la felicitació el teu amic tindrà una setmana gratis per provar el servei de vídeo chat en grup (que és de pagament).

Bon cap de setmana a totes i tots! :-)

Això és un article de Betes i Clicks, si vols rebre per email tot el que publiquem, subscriu-te gratuïtament